سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تومورهای هیپوفیز

تومورهای هیپوفیز توده هایی هستند که در هیپوفیز، غده کوچکی به اندازه یک نخود که در داخل جمجمه، درست زیر مغز و بالای مجرای بینی قرار دارد، تشکیل می شوند. غده هیپوفیز هورمون هایی تولید می کند که سطوح هورمون های دیگر ترشح شده توسط غدد درون ریز در سراسر بدن را کنترل می کند و به آن نقش مهمی در کنترل عملکردهای کلیدی بدن و سیستم هورمونی می دهد.

غده هیپوفیز از چهار قسمت تشکیل شده است: لوب قدامی (جلو) و لوب خلفی (پشت) که مستقل از یکدیگر عمل می کنند و همچنین ناحیه میانی بین دو لوب و ساقه ای که هیپوفیز را به بین مغز متصل می کند. (که شامل تالاموس، هیپوتالاموس و اپی تالاموس می شود). بیشتر تومورهای هیپوفیز در لوب قدامی تشکیل می شوند. تومورهای هیپوفیز 9 تا 12 درصد از تومورهای اولیه مغز را تشکیل می دهند.

اکثریت قریب به اتفاق تومورهای هیپوفیز آدنوم هیپوفیز هستند، تومورهای خوش خیمی که فراتر از جمجمه گسترش نمی یابند. اگرچه این تومورها سرطانی نیستند، اما اغلب باعث مشکلات پزشکی دیگر می شوند زیرا در نزدیکی مغز قرار دارند و ممکن است باعث شوند هیپوفیز هورمون های اضافی تولید کند.

سرطان‌های هیپوفیز که سرطان هیپوفیز نامیده می‌شوند، بسیار نادر هستند - طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، تنها چند صد مورد در ایالات متحده ثبت شده است. از آنجایی که سرطان های هیپوفیز و آدنوم های خوش خیم در زیر میکروسکوپ بسیار شبیه به هم به نظر می رسند، کارسینوم ها اغلب تنها زمانی تشخیص داده می شوند که به سایر قسمت های بدن گسترش یابند.