مننژیوم چیست؟
مننژیوم ها تومورهایی هستند که از غشای (مننژ) که مغز و نخاع را می پوشاند ایجاد می شوند. آنها شایع ترین تومور مغزی اولیه در بزرگسالان هستند. اکثر تومورهای مننژیوم (85-90?) به عنوان خوش خیم طبقه بندی می شوند و 10-15? باقی مانده مننژیوم آتیپیک یا مننژیوم بدخیم (سرطانی) هستند.
کلمه "خوش خیم" می تواند برای مننژیوم گمراه کننده باشد. بسته به محل و سرعت رشد، تومور مغزی مننژیوم خوش خیم ممکن است به اعصاب حیاتی برخورد کند یا مغز را فشرده کند و باعث ناتوانی شود. آنها حتی ممکن است تهدید کننده زندگی شوند.
مننژیوم بیشتر در افراد 40 تا 70 ساله رخ می دهد و بیشتر در زنان رخ می دهد. آنها در حدود 3 درصد از افراد بالای 60 سال یافت می شوند. معدود عوامل مستعد کننده شناخته شده قرار گرفتن در معرض اشعه قبلی، استفاده طولانی مدت از هورمون و شرایط ارثی ژنتیکی مانند نوروفیبروماتوز نوع 2 هستند.
انواع مننژیوم
انواع مننژیوم معمولاً به سه درجه تقسیم می شوند که 15 زیرگروه هیستوپاتولوژیک بر اساس ظاهر تومور فردی دارند. به طور سنتی، یکی از مهمترین ویژگیها در تعیین درجه مننژیوم و بنابراین رفتار، تعداد سلولهای در حال تقسیم فعال در تومور است که به عنوان شمارش میتوزی شناخته میشود.
مننژیوم اغلب از نظر علائم و درمان متفاوت است و این تا حد زیادی به محل تومور بستگی دارد. در زیر لیستی از مکانهای سیستم عصبی مرکزی (CNS) که مننژیومها را میتوان یافت، آورده شده است.