سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آرتریت روماتوئید (RA)

آرتریت روماتوئید یک آرتریت التهابی است که در آن مفاصل، معمولاً از جمله مفاصل دست و پا، ملتهب می‌شوند و در نتیجه باعث تورم، درد و اغلب تخریب مفاصل می‌شوند.

  • سیستم ایمنی به مفاصل و بافت های همبند آسیب می رساند.

  • مفاصل (معمولاً مفاصل کوچک اندام ها) دردناک می شوند و دارای سفتی هستند که بیش از 60 دقیقه پس از بیدار شدن از خواب و پس از عدم فعالیت باقی می ماند.

  • تب، ضعف و آسیب به سایر اندام ها ممکن است رخ دهد.

برای ارتباط با بهترین جراح ستون فقرات در تهران اینجا کلیک کنید

  • تشخیص عمدتا بر اساس علائم است، اما همچنین بر اساس آزمایش خون برای فاکتور روماتوئید و پپتید سیترولینه ضد حلقوی (ضد CCP) و بر اساس اشعه ایکس است.

  • درمان می تواند شامل تمرینات ورزشی و آتل بندی، داروها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی) و گاهی اوقات جراحی باشد.

در سراسر جهان، آرتریت روماتوئید در حدود 0.5? از جمعیت، صرف نظر از نژاد یا کشور مبدا، ایجاد می شود و زنان را 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان مبتلا می کند. معمولاً آرتریت روماتوئید برای اولین بار بین 35 تا 50 سالگی ظاهر می شود، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. اختلالی شبیه به آرتریت روماتوئید ممکن است در کودکان رخ دهد. سپس این بیماری آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان نامیده می شود . با این حال، پیش آگهی آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان اغلب تا حدودی متفاوت است.

علت دقیق آرتریت روماتوئید مشخص نیست. این یک بیماری خود ایمنی در نظر گرفته می شود . اجزای سیستم ایمنی به بافت نرمی که مفاصل را می پوشاند (بافت سینوویال) حمله می کند و همچنین می تواند به بافت همبند در بسیاری از قسمت های دیگر بدن مانند رگ های خونی و ریه ها حمله کند. در نهایت، غضروف، استخوان و رباط‌های مفصل فرسایش می‌یابند (سایه می‌شوند) و باعث تغییر شکل، بی‌ثباتی و زخم در مفصل می‌شوند. مفاصل با سرعت متغیر خراب می شوند. عوامل زیادی، از جمله استعداد ژنتیکی، ممکن است بر الگوی بیماری تأثیر بگذارد. تصور می شود که عوامل محیطی ناشناخته (مانند عفونت های ویروسی و سیگار کشیدن) نقش دارند.